Çekirge Yer misin?

By | Cumartesi, Aralık 13, 2014 Leave a Comment

İnsanlar inovasyon konusu üzerinde çok kafa patlatıyorlar. Yeni bir şeyler üretmek için bazen saçmalayabiliyorlar. İnsanlar da farklı olanı denemek için birbiriyle yarışa giriyorlar. Belki diğer ülkelerde normal olarak karşılanabilecek şeyler bizim ülkemizde nasıl karşılanır merak ediyorum. 

Big Cricket Farms Logosu

Big Cricket Farms || Büyük Çekirge Çiftliği


Amerika yenilikler ülkesi. Kabul edelim çoğu yeni ürün orada çıkıyor. Ama bu ürün su sefer biraz farklı. Big Cricket Farms adlı bir şirket insanların yemesi için çekirge üretiyor. Evet yanlış duymadınız. Aranızda uzak doğulu olup da bu yazıyı okuyanlar ve "Ne var ki bunda?" diyenler olabilir. Bu yazı sizin ilginizi çekmeyebilir, isterseniz okumayabilirsiniz. 

Misyonumuz

Gıda kıtlığına karşı dünyaya, sürdürülebilir ve yüksek kalitede protein sağlamak.

Şaka mısınız diyorum?

Fakat Amerika'da insanlar sevmiş durumda. Çiftlik açıldığından beri gerçekten iyi iş yapıyor ve aylık yaklaşık olarak 500 kg çekirge satıyor. Çiftlik bu yıl nisan ayında açıldı. İnsanlar da hemen benimsediler.

Amerika'nın İlk Kentsel Çekirge Çiftliği

Evet sloganları da bu. Sitesinde yazan bilgilere göre yarım kilo çekirgeyi üretmek için gerekli olan su miktarı 1 gallon*. Fakat bir ineği üretmek için gerekli su miktarı ise 2000 gallon. Çekirgeler, ineğe göre 100 kat daha az gaz salınımı yapıyorlar. Yani çevre dostu bir yiyecek. İnek ile çekirgeyi karşılaştırmalarını çok beğendim.

Çekirge Besin Değerleri
Şirket kaba bir hesapla 6 milyon çekirge üretiyor. Şirketin web sitesinden Products(Ürünler) yerine tıkladığımızda çekirgenin besin değerlerini gösteren bir tablo karşımıza çıkıyor.

 Daha da aşağılara indiğimizde Fiyat Talep Et diye bir bölüm var.  Bu bölümde kaç adet çekirge istediğinizi yazıp fiyat talep ediyorsunuz. Bana çok ilginç geldi.



Peki eminim aklınıza takılan bir soru var. Bunun bu konunun bu blogta ne işi var? Bu blogun konularından biri de geleceğin ürünleri olması sebebiyle bu konuyu seçtim. İleride nasıl besleneceğimiz konusunda bir fikrimiz yok. Önceden etleri çiğ olarak tüketirdik sonra ateş bulundu pişirmeye başladık. Baharatlar, tuz bulundu yemeklerde kullanılmaya başlandı. Yemekler sürekli değişiyor. Bundan bir 100 sene sonra torunlarımızın da belki çekirge çiftlikleri olabilir bunu bilemeyiz. Ama bu işte Amerika'da ilk olan firma da bu firma. Türkiye'de böyle bir yer açılır mı? Açılırsa nasıl karşılanır, çiftlik tutar mı? merak ediyorum. 

Söz sizde, siz çekirge üretimi ve yenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de böyle bir yer açılsaydı nasıl karşılanırdı?




*galon: Yaklaşık 4 litre


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: